Categories
_

За маркетинга

Това е копие от публикацията ми в Facebook

Последните дни се опитвах да направя нещо Viral и си мислех за най-голямата тъпотия, която мога да измисля. Резултата след 2 дни работа нали беше видеото Iris е илюменат, което го има в Timeline-а ми.

Пиша това, защото напоследък отделям много много време на маркетинг и на някой може да му е полезно.

Общо взето това видео го направих, за да пробвам да си пусна първата платена реклама и не съм особено очарован. Освен, че имаше някакви гледания на клипа, нямаше почти никакви харесвания на страницата и посещения на сайта
Ето официални резултати от рекламата ми за 10$ в Facebook:
Reach – 10,110 people
Results – 3,814 video views
Cost – $0.003 Per Video View

Цялата тази работа ме убеди в едно. Рекламата е като секса. Само глупаците плащат за нея.

Смисъл не, че е лоша. Просто същите импресии ги стигам от Facebook профилът ми където имам 900 приятели и просто споделям разни неща. Cost Per Video View нз дали е добър. Тук някой който се занимава може да ми помогне да анализирам резултатите. Таргетът ми беше България и разни хора, които за Computers, Programmers и т.н.

Тези всичките неща, които ги публикувам тук статии и т.н. не отиват само тук. Отиват и в LinkedIn и на сайта ми https://dangeorgiev.com/ И това са неща, които даже не са свързани с Iris.

Да напиша някоя качествена статия, за училището ми носи по 100 посещения на сайта на Iris от социалните мрежи.

Отделно от това постоянно ровя по форуми, където някой се оплаква, че го болят очите правя си профили и отговарям на въпроси.

Досега най-полулярният ми маркетинг е бил от статии. И двете не са директно свързани с Iris ами малко по тъча го споменават.

Едното нещо е статията ми Как да не ни болят очите
https://dangeorgiev.com/…/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-…/

Тя ми донесе над 50 000 посещения на сайта на Iris за 1 ден, а това, което направих е намерих всяка една група свързана с компютри и я публикувах там. Мисля че писах в 30 Facebook групи.

Това ми е най-полулярният маркетинг за България.

За света най-популярният маркетинг ми беше в Quora. 1 месец писах статии и няколко от тях закачиха. Ето това е най-полулярният ми отговор я Quora
https://www.quora.com/Is-C%2B%2B-for-G…/…/Daniel-Georgiev-2…

Този отговор в момента има над 180 000 прочитания и вече почти година ме държи най-популярният C++ програмист в Quora. Честно и аз не знам как стана това.

Същата тази статия ми е донесла над 100 000 посещения на сайта на Iris от целият свят за последната година.

Най-популярният ми маркетинг досега е бил безплатен. Той се състои в малките неща.

Има някои неща, които не може да ги измериш. Примерно това, че винаги отговарям на e-mail в рамките на 15 минути от както го получа. Това, че постоянно си пиша с потребители, с някои от тях сме приятели и са верни фенове на Iris.

Това, че когато някой има проблем пускам нова версия за няколко дни и му го оправям. Тези неща правят най-ценният маркетинг за мен.

Маркетинг от уста на уста. Благодарение на това успях да вдигна Iris от 0 до над 100 000 изтегляния в днешна дата, а маркетинга,

Той е като секса. Само глупаците плащат за него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *