Categories
_

За Цигарите

Все си мислех да напиша нещо, с което да нахраня цигарите и всички пушачи, но се отказах и реших да направя точно обратното. Имайте в предвид, че аз съм най-големият хейтър на тютюнопушенето и все пак някои неща ми се струват прекалени.

Всеки трябва да е свободен да прави каквото и когато си поиска и след като видях някакви снимки на болни хора и увредени органи по цигарите си мисля, че нещата започват да минават границите.

Признавам си, че никога няма да разбера хората, които пушат, но и се сещам колко ме дразни някой веган, когато ми се кара, че ям месо. Предполагам, че чувството е същото. Затова искам да ви покажа някой.

Jeanne-Calment-1

Jeanne Calment. Живяла 122 години от 1875 до 1997.

Разказвала как срещнала Винсент ван Гог като дете и той бил мръсен, зле облечен и неприятен.

Пушила до 117 годишна възраст.

Едно от другите смешни неща в нейният живот е това, че когато била на 90 години, един 47 годишен адвокат я накарал да подпише договор, в който пишело, че след като тя умре, той ще получи апартамента и. В замяна той щял да и плаща определена сума пари всеки месец.

Адвокатът си мислил, че и остават още 1-2 години живот най-много и ще успее да вземе апартамента и на безценица. Шибаната бабка обаче не умирала. В последствие, адвокатът умрял на 77 години и така и не получил апартаментът и. Жена му, която била още жива продължила да плаща всеки месец на бабата.

Когато най-сетне умряла била получила над 180 000$ от тази сделка.

И тук всичко това със смъртта от цигарите отива в кофата и всичко, което правят хората за да спрат тютюнопушенето за мен е малоумно.

Просто не става с тъпи надписи и картинки. Напротив, това кара само повече хора да пушат, защото е реклама. Забраненото винаги е желано и хората са готови да си плащат за него. Честно ако се пушеше трева вместо тютюн щяхме да живеем в един по-хубав свят. Не за друго, ами защото просто не може да пушиш по 50 цигари трева дневно без да си нокаут. Също не мисля, че има човек умрял от трева, докато милиони умират от цигарите.

На мен проблема с пушачите ми е, че за мен това са хора с слаба воля и аз не искам да се обграждам с такива хора. Ако предпочиташ да си купиш една кутия цигари вместо 1 кг пържоли не искам да си говоря с теб. И това е ок. Всеки сам си избира с кого да общува и всички са доволни. И това е яко, защото ако нямаше различни хора света щеше да е яко скучен.

Означава ли всичко това, че ако пуша ще живея до 120 години? – Не.
Ще мириша ли на кенеф? – Да.
Ще имам ли по-слаб имунитет и повече болести? – Да.
Ще умра ли? – Не мислА!

Докато пушиш на над 10 метра от мен на открито аз съм ОК. Докато не ми миришеш на фас, когато си близо до мен аз съм ОК. В другите случаи най-вероятно ще те помоля да си загасиш цигарата и все пак това е нормално човешко поведение и толерантност.

Важното е, че всеки трябва да прави каквото си поиска. Хората умират всеки ден от фъстъци. И все пак:

Готин ли съм ако пуша? – Не

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *