Categories
_

На никой не му пука

Хората са егоисти и момента, в който го разбереш, ще промениш живота си. И не, не ми казвай не всички. И ти и аз и всичките ти приятели и майка ти, всички сме нарциси. И това не е лошо, хубаво е.

Това означава, че няма смисъл да се преструваш. Няма смисъл да се подмазваш, за да се харесаш на някой, няма смисъл да правиш нещо, което не харесваш, няма смисъл да бъдеш някъде където не искаш да бъдеш и няма смисъл да живееш и правиш стандартните неща.

Когато разбереш, че на никой не му пука, спираш да се срамуваш и притесняваш, спира да ти пука за малките неща и за това какво мислят хората за теб. Нека си го кажем направо, на никой не му пука дали си жив. Е да, ако те блъсне влак, най-близките ти ще си поциврят малко и ще им мине след 1-2 седмици.

Когато разбереш, че на никой не му пука, целият живот изведнъж придобива смисъл.

Да вземем например връзките. Може да си мислиш, че си свалил някое момиче, но истината е, че всичко е приключило още преди да си я видял даже. Тя си е решила и от там нататък всичко са били някакви нейни пъклени планове. Ако не ми вярваш, питай някое момиче. Всичко приключва в първите 5 секунди още преди да си си отворил устата. Ако не си качествен и секси като цяло каквото и да кажеш се тая. На никой не му пука, всеки иска най-доброто.

Или проблемите в работата. Може да правиш всичко като хората и да се стараеш адски много да се харесаш на някой, но накрая винаги някой друг получава повишение. Това е, защото на никой не му пука, какво и кога си направил. В работата е важна само работата и ако искаш да се развиваш стани добър и незаменим в работата ти, не в интригите.

Цял живот правиш правилните неща и слушаш какво ти казват хората, но отвътре си смазан и изгнил. Ок, направил каквото направил, голяма работа. Това няма да ти донесе щастие или успех. Прави нещата, които другите ти казват и цял живот ще си никой. Човек без мнение и без мечти. Изтривалка. Лесно е да ходиш с тълпата, но не иска много смелост да бъдеш различен.

Да не мислиш, че ми пука дали някой се интересува от Iris или дали чете това. Не, се ми е тая, аз по този начин си тренирам уменията да пиша, защото искам да напиша книга. И все пак някой ги чете, някой харесва Iris. Може да не ме харесва, но ме познава. И знае, че не ми пука какво си мисли. Всяко едно нещо, което правя е, защото знам какво искам и се опитвам да го постигна. Всичко друго е тъпо и грешно.

Когато разбереш, че на никой не му пука стратегията за това как да живееш се променя. Спираш да се опитваш да правиш всичко правилно и започваш да се питаш какво наистина искаш. Спираш да се страхуваш да не се изложиш, започваш да рискуваш и действаш постоянно. Започваш да подобряваш себе си и мисленето си. Започваш да инвестираш в знанията и тялото ти. Започваш да си щастлив, защото правиш това, което искаш. Всяка секунда става приятна, всеки понеделник е магически и всяка сутрин се будиш рано без аларма.

Хората започват да търсят теб, а не ти тях. Всеки ден ти предлагат нова работа, всеки ден някой те сваля и всеки ден някой ти казва благодаря, без да си направил нищо за него. Ако има тайна, това е да не ти пука.

Няма значение кой си, какво правиш и кога си го направил, просто бъди най-доброто, което можеш да си. Тогава хората ще търсят теб, а не ти тях. Само когато си най-добрият в нещо на някой започва да му пука.

И все пак на никой не му пука.

One reply on “На никой не му пука”

Zdraveite,tova e chudesno i pravilno!no imam problem kak ne mi puka za nqkoi? trudna mi e i naivna sam …
Iskam da se promenq za sebe i ne mi puka za nqkoi ,no ne stava i vse ne se polu4ava.kak???
imam si priqtel ot 9 godini i mnogo go obi4am no nqkoi me draznqt i kakvo mislqt za men vinagi losho i negativna
pisna mi samo da me izpolzvat.
ne znam kakvo shte pravq i ne moga da se spravq za dobro zashtoto slaba sam i naivna sam.izobshto ne mi haresva
Mnogo mi e obyrkano,samata az sym obyrkana i iskam da spre da mi puka vednyj zavinagi za nqkoi
Az sam jena 25 god i gluha sam
Blagodaria ti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *