Categories
_

Нещата, за които си струва

Някои неща си струват. Някои хора също. И разликата между великите хора и боклукът е в това дали правиш нещата, за които си струва.

Има 3 числа, които си припомням постоянно. 86 400, 27 375 и 10 000. Един човек живее средно 27 375 дни. В един ден има 86 400 секунди, а за да станеш професионалист в нещо трябва да отделиш 10 000 часа.
Това е валутата. Може да спиш до късно, да работиш нещо, което не харесваш, да гледаш телевизия и Facebook по цял ден, да се тревожиш за глупости или да изцедиш максимално всяка секунда.

Не си струва да си спомняш какво е станало вчера, не си струва и да мислиш какво ще стане утре, единствения момент е сега. Прави нещата тук и сега, живей тук и сега.

Не прави нещо, което не ти харесва. Парите не купуват щастие, парите не купуват време. Платената любов и приятели също не струват. Опитай да постигнеш нещо. Опитай да промениш света с малко, опитай да станеш с една идея по-добър в нещо. Падай, ставай, търкаляй се, лази, но продължавай напред. Ако не те е срам от тъпотиите, които си правил преди няколко месеца, не растеж достатъчно бързо.
Излагай се. Проваляй се. Публично и брутално. Няма добра история без провали. Няма успех без загуби и няма смях без сълзи. Взимай от всичко по много. Предозирай. Намери си границата, пробвай да я счупиш няколко пъти и ако не стане, пробвай пак.

Бъди честен. Просто честен. Трябва да си и добър и лош. Не се подмазвай, не използвай, не лъжи, не се преструвай. Трябва да има хора, които не те харесват. Ако няма, не си честен, не си искрен, правиш нещо грешно. Трябва да поляризираш. Има 2 варианти. Всички да те харесват по малко или да поляризираш. Някои хора ще те мразят, други ще те обичат, за някои ще си тъп, за други идол, но всички ще те уважават.

Цени моментите с най-близките ти хора. Единствените хора, за които си струва винаги са семейството. Спомни си най-гадните ти моменти. Най-ниските точки, най-проблемните периоди и дните в които си бил на тотално, брутално на дъното в лайната. Кой беше там? Гаджето? Приятелите? Компанията, с която излизаш? Не, последните които остават са семейството. Цени ги, пази ги, уважавай ги и им помагай с каквото можеш.

Защитавай приятелите си. Винаги. Не ги зарязвай в труден момент. Никой няма право да се ебава с тях. Истинските приятели трудно се намират и лесно се губят. Семейство, приятели, колеги, гаджета, познати. Не бъркай реда и никога не предавай приятел. Всеки си има 1-2 човека, които му остават за цял живот. Помагай им, бъди искрен с тях и никога не ги предавай.

И последно. Не губи време. Скачай от леглото. Спи по-малко. Обичай повече. Живей повече. Времето минава бързо. Имаш само 27 375 дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *