Categories
_

Сектанти

Тайни, магически сили, вуду магии, предсказания, гадания, чакра и силата на подсъзнанието.

Живеем в свят на секти. Някои ги наричат племена, групи, принципи, вяра, религия, но всичко около нас е секта. Проблемът е, че както от една секта може да излезне нещо страхотно, така може да съсипеш много животи.

Религията е нещо страхотно. Друг е въпроса, че не е по истински случай ами си е малко художествено произведение. Както и да е, тя дава един много правилен поглед над живота и правила, чрез които света да не се разпадне.

Същата тази религия обаче в грешните ръце се превръща в нещо страшно, нещо дебилно и разрушително. За пример хората, които ходят и се взривяват по улиците, педалите с библии, които ти разказват за техният бог и веганите. Всякакви странни магически учения на подсъзнанието и гадания също.

Умението да разпознаваш секти и да можеш да създаваш такива е едно от най-важните качества за популяризирането на нещо. И под секта не винаги имам в предвид нещо лошо. Сектите може да се използват за нещо добро.

Примери за добри секти са екологията, жанровете в музиката, различните спортове и фитнес индустрията. Всичко хубаво и лошо на този свят е започнало като една малка секта. Някои от най-великите компании също:
Apple, StarBucks, Coca-cola, McDonals, BMW, Gillete.

Без известна доза сектантство не можеш да успееш никога, защото когато стартираш нещо ти трябват яростни последователи. Трябват ти сектанти и трябва ти да си най-големия сектант.

Трябва толкова да вярваш в това, което правиш, до такава степен да си луд, че да заразяваш хората около теб. Вманиачен, погълнат от една идея и мисъл. Трябва да се будиш и да заспиваш с това нещо и да не забелязваш нищо друго.

Да, това е секта. Ти си сектант и всички сме сектанти. Някои създават бизнеси, други религиозни учения, а трети просто са от Левски или ЦСКА.

И тук, за да вземеш максимума от цялата тази човешка лудост трябва да мислиш. Най-добрата позиция при сектантите е това да създаваш секта. Когато си последовател рядко печелиш нещо, най-често губиш, но когато си създател и лидер, винаги печелиш.

И когато разбереш това, осъзнаваш че почти всичката информация на този свят е боклук. Ирационално, печелят тези, които създават най-много и консумират най-малко. Консуматори винаги ще има, но създателите са малко и всякакви тайни, преки пътища, сила на мозъка и положителното мислене отиват в кофата.

Ако има една тайна, това е, че не може да си щастлив винаги, нещастието е част от играта. Не може да си винаги на върха, провала е част от играта. Не може всичко да е перфектно, проблемите, правят живота интересен.

Каквото и да си мислиш е без значение. Дали е положително или отрицателно е без значение. Има значение какво правиш и как го правиш. Ставаш, създаваш си правилните навици, правиш си тъпото нещо всеки ден и го подобряваш малко по малко. Ставаш все по-добър, създаваш си малка секта, правиш я все по-голяма и така трудейки се всеки ден, се опитваш да направиш промяна.

С колкото по-малко неща можеш да живееш, толкова по-богат си. В колкото по-малко секти участваш, толкова по-свободен си и колкото повече създаваш, толкова по-щастлив си. И за да завърша темата за сектите,

Създавай секти, но не бъди сектант.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *