Categories
_

Скандален

Пиша това докато чакам едни яйца да се сварят, защото ми трябва протеин, а на колоните съм набичил https://www.youtube.com/watch?v=sCNrK-n68CM

Да точно така, използвам Trololo, за да влезна в Зоната. Това го открих в 10 клас. След като влезна в зоната по-някой път забравям да го изключа и слушам тая простотия с часове.

Та идеята ми е следната. Искам да ви разкажа за изкуството да популяризираш нещо, когато мама и тати не са богати. Как да стигнеш до повече хора, когато нямаш контакти с никой, нямаш пари за нищо и си роден интроверт, на който социализирането не му се отдава много много.

Тайната е да си скандален. Да си толкова странен, че да станеш интересен. Замислете се, сещате ли се за някакви звезди, които за нищо не стават, но са страшно скандални. Азис, Джъстин Бийбър, Евгени Минчев, Фики, Майли Сайръс, Ники Минаж.
Сега нали това вече е пълна крайност и не го препоръчвам на никой, но идеята е важна. Трябва да си много обратен на всичко скучно и познато.

Може да си скандален с визията си, като примерите по-горе. Може да си странен с начинът ти на изразяване, например да препсуваш на официално място. Може да си скандален със бизнеса ти, например да си стартъп, но да се финансираш сам като работиш като чистач или да искаш да колонизираш Марс. Сигурен съм, че всеки ще се сети поне за още 10 примера.

Всеки известен човек е комбинация от много такива странности. Всеки известен човек е скандален. Всеки известен човек поляризира. Разбира се, най-хубаво е да си скандален с добри неща, да даряваш, да си добър, да си честен и да имаш силно изразено мнение по-всяка тема, но ако си прекалено перфектен ставаш скучен.

Трябва да поляризираш. Трябва да имаш толкова силно изразено мнение, че когато някой си говори с теб 1 минута или да почне да те обича, или да започне да те мрази. Не може да промениш живота на някой, без да си станал за смях поне веднъж.

Повечето хора са сиви. Стават сутрин, отиват на работа, прибират се, гледат телевизия, заспиват, събуждат се и правят пак същото. Копират това, което другите правят, ядат същата храна, гледат същия сериал и работят същата работа.

Нищо против това, но ако си сив и живота ти ще е сив. Никога няма да имаш фенове, никога няма да те мразят, никога няма да ти искат интервю и да говорят за теб и никога ама никога няма да станеш богат. Цял живот ще си по-средата. Тъжен, смачкан, човек без мнение и мечти.

Бъди странен, чупи правилата, върви наобратно. Поляризирай и променяй. Малко по-малко ще стане, но имай едно наум, че може да стигнеш дъното и да се провалиш. Все пак провала прави играта интересна.

И последно, бъди скандален, но моля те не бъди Азис.

Малко незавършено е сори, но яйцата са готови.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *