Categories
_

Шампионите тренират, когато навън вали

Случвало ми се е да слушам как някой се оплаква, че не може да спечели нищо. Или да видя семинар от типа на “Тайната на успеха”, “Стани Х за 1 седмица”, “Как да правим бързи пари”.

Нито има тайна на успеха, нито нещо, което може да спечелиш за 1 седмица. А да, няма и лесни пари. Сори.

Живота е справедлив. Дава на всеки каквото си е заслужил. Не може да те мързи и да си почиваш, когато има буря и да очакваш да си победител. Защото там навън има някой, който блъска здраво. Някой става по-здрав, някой става по-умен.

И тук ти който, си вечно недооценен ще кажеш: “Той има талант”, “Късметлия”, “Взима стероиди”, “Зубър”, “И аз ако имах Х”

Разбираш ли, не е защото тренира по цял ден и се храни по 10 пъти или защото работи всеки ден по 16+ часа. Няма как да е заради това, а и ти това няма как да го видиш, защото се случва зад сцената, в някое тъмно мазе или отвън на дъжда, когато вали.

И това е хубавато, всеки може да бъде шампион. Въпроса не е за какво мечтаеш, а колко си готов да страдаш.

Когато бях малък бях много добър по математика и физика. Много хора ми казваха, че съм надарен. Не, бях супер тъп и все още съм. Просто една учителка ме беше мотивирала и решавах задачи по 8 часа на ден. Тогава бях зубър.

После, когато реших, че искам да стана спортист, бях назобен. Като изключим факта, че всички ми се подиграваха, че няма нищо спортно в мен, 4 години тренировки всеки ден по 3+ часа и бях един от най-добрите. Няма начин това да стане нали. Не може да си 60 кила, 180 и да биеш някой 100 килограма мускули, 2 метра. Няма начин. Е да ама лятната ваканция аз тренирах. На рождения ми ден аз тренирах. На 1 януари в 8 часа сутринта аз тренирах. Само чаках момента да има силен вятър, порой, градушка, сняг, торнадо и вълни, за да мога да греба. Защото бях сигурен, че на всички други ще им е студено.

После как се става от спортист, програмист. Лесно, просто програмираш, четеш книги и гледаш туториали по няколко часа дневно за 5 години.

5 години не са толкова секси като “Стани програмист за 12 часа” нали? “Стани олимпийски шампион за 25 години” не е секси. “Стани фитнес модел за 10 години” и “Може и да станаш милионер срещу 3 години нон-стоп работа” също.

И ето я истинската тайна на успеха: Избери си нещо и го прави всеки ден в продължение на няколко години. Откажи се от тъпите забавления като дискотеки, купони, цигари и алкохол. Работи и събота и неделя. Научи се да спиш по по-малко. Никога не се предавай. 100% гарантирана, патентована, система за успех.

– Ще е готино ли? – Не
– Ще е забавно ли? – Не

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *