Categories
_

1008 пъти НЕ

Когато построили нова магистрала, с която отклонили трафика далеч от ресторанта на полковник Сандърс, неговият малък бизнес рухнал и той бил принуден да го продаде.

След като изплатил всичките си заеми, му останали само 105 долара военна помощ. Близо до пенсия и разорен имал само едно останало ценно нещо. Рецепта за пилешко, която готвил в старият си малък ресторант.

И тъй като нямал пари да отвори нов ресторант, решил, че може да опита да продава рецептата си като запазена марка на други заведения, така че да печели по малко от всяко продадено пилешко меню. В края на краищата той продавал специалната си рецепта в продължение на години в своят малък ресторант: колко трудно би било да я продаде сега?

Отговорът бил: много, много трудно.

От първото заведение, в което отишъл, деликатно го отрязали с думите: “Имаме си наша много добра рецепта за пилешко. Защо ще искаме да плащаме за друга?”.

Същото се повторило и на следващото място, където се постарал да убеди собствениците.

И на следващото.

Но той продължавал.

Предположете колко отказа е получил полковник Сандърс преди някой да се съгласи да даде шанс на неговата рецепта, от която “ще си оближеш пръстите”?

Възрастният полковник трябвало да почука на 1008 врати, преди да получи първото си “Да”.

А ние днес познаваме тази тайна рецепта за пилешко като KFC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *